CFSAS

3.8.2018

Český pohár ČFSUP 2018 vstoupil do druhé poloviny

 Seriál závodů Český Pohár ČFSUP sestávající z pěti závodních víkendů vstoupil třetím závodem v Praze do své druhé poloviny a před blížícím se závodem Mistrovství ČR na Vranově se zvolna krystalizuje pořadí na stupních vítězů jednotlivých disciplín.

Celkovému hodnocení, které se pro každého závodníka skládá z jeho šesti nejlepších dosažených bodových výsledků, vévodí v mužské kategorii David Raab jen velmi těsně následovaný dosud neporazitelným Braňo Šrámkem, kterému v umístění na stupínku nejvyšším zabránila jen účast v pouhých pěti závodech, a Ondrou Petrákem, kteří Davidovi šlapou na paty nejtěsnějším rozdílem.

V ženské kategorii jasně dominuje Iva Dundová, dosavadní vítězka téměř všech závodů ve SPRINTu a LONG DISTANCE mezi ženami.S ohledem na skutečnost, že v posledních dvou závodech = Mistrovství ČR v TR+LD na Vranově a v Krumlovském maratonu se bude rozdělovat dvojnásobný bodový příděl, je však situace stále otevřená – o celkových výsledcích se rozhodne až na závěr sezóny na Krumlovském maratonu. O držitelích titulů ve SPRINTu a TECHNICAL RACE rozhodne již nadcházející závod na Vranovské přehradě.

SPRINT

Mužské pořadí vede díky vyrovnaným výkonům a poctivé účasti brněnský Honza Vlček, který sice ve všech závodech našel přemožitele, nicméně bodů prozatím nasbíral nejvíce. K favoritům disciplíny patří vítězové z Brna a Prahy = Ondra Petrák a David Raab, ale za určitých podmínek může Honza svoji pozici uhájit. Na titul královny SPRINTu bude útočit ze třetího místa Kristýna Babiánková.TECHNICAL RACE

Aktuálně nejpopulárnější disciplína má ve vedení možná poněkud překvapivě duo Petr Cemper a Lucie Fialová, které posbíralo nejvíce bodů, o výsledném pořadí se však rozhodně až na Vranově, kde nepochybně doplní své bodové konto dosavadní vítězové jednotlivých závodů Braňo Šrámek a David Raab, mezi kterými se s největší pravděpodobností rozhodne o držiteli letošního titulu v této kategorii. Lucie má šanci své vedení uhájit před Kristýnou Babiánkovou, musí ji však v přímém souboji o mistrovský titul porazit a na Vranově zvítězit.LONG DISTANCE

Dlouhým závodům letos naprosto neohroženě dominují dosud neporažení Braňo Šrámek a Iva Dundová. Doposud je nedokázal nikdo vytlačit ze stupňů nejvyšších a oba disponují velkým náskokem. Do konce sezóny se však odehrají ještě dva dvojnásobně bodované závody, takže situace je zcela otevřená. O titul mají tak šanci bojovat i aktuálně zraněný Jarda Soukup, rychlý a vytrvalý Ondra Petrák a starý lišák David Raab. Ivu Dundovou se může z trůnu pokusit sesadit i doposud třikrát druhá Lenka Tůmová.S ohledem na očekávanou silnou mezinárodní účast na Krumlovském maratonu, který je od letošního roku součásti mezinárodní série PADDLE LEAGUE, bodový příděl z Mistrovství ČR na Vranovské pláži bude zřejmě klíčovým pro zisk letošního titulu nejen v LONG DISTANCE, ale i v absolutním pořadí Českého poháru ČFSUP 2018.

 Hodnocení seriálu ČP ČFSUP 2018

 Celkové výsledky seriálu ČP ČFSUP budou v souladu s propozicemi vyhlášeny v jednotlivých disciplínách a souhrnně, do celkového hodnocení se započítávají následujícím klíčem:
disciplína                                počet závodů              započítává se                                                 .

LONG DISTANCE                          5                      součet 4 nejlepších dosažených výsledků
TECHNICAL RACE                         4                      součet 3 nejlepších dosažených výsledků
SPRINT                                           4                      součet 3 nejlepších dosažených výsledků
CELKOVÉ HODNOCENÍ              13                    součet 6 nejlepších dosažených výsledků 

  • Výsledky jednotlivých závodů v kategorii budou započítány v případě účasti nejméně 3 závodníků dané kategorie v příslušném závodě.
  • Z každého závodu v dané disciplíně bude do celkového hodnocení závodníkovi započten maximálně jeden výsledek (v případě souběžného startu ve více třídách).
  • V případě shodného bodového zisku více závodníků rozhodne o pořadí vyšší počet vyšších dosažených bodových výsledků a v případě shody následně nižší součet časových odstupů od vítěze v započtených závodech.
  • Výsledky v celkovém hodnocení budou evidovány a vyhlášeny ve společném hodnocení obou tříd (ELITE+SPORT) v kategoriích MUŽI a ŽENY.

Účast závodníků v závodech Českého poháru ČFSUP 2018 není nijak omezena. Do hodnocení všech jednotlivých disciplín a rovněž i do celkového hodnocení budou zařazeni všichni účastníci závodů, bez ohledu na jejich státní příslušnost a členství v národních sportovních federacích či samostatných klubech.