ISA

Mezinárodní surfová asociace – International Surfing Association – je olympijskou organizací pro surfing. V současné době usiluje u Mezinárodního olympijského výboru o zařazení stand up paddleboardingu a longboardingu na program Olympijských her. SUP byl jako nová disciplína pro rok 2028 LA zamítnutý, ale pro rok 2032 Brisbane naděje ještě je. Longboard je jako kategorie surfingu ještě stále ve hře pro 2028 LA, výsledky budou zveřejněny na konci roku 2023.

ISA pořádá Mistrovství světa, na které mohou vyrazit pouze reprezentanti vyslaní národním svazem – tedy ČFSUP. Reprezentanti jsou vysíláni dle vypsaných nominačních kritérií pro každý sport zvlášť. ČFSUP je členem ISA od roku 2013.

  • ISA pořádá soutěže v surfingu, surfingu juniorů, parasurfingu, stand up paddleboardingu a paddleboardingu, longboardingu a bodyboardingu.
  • ISA podporuje rozvoj surfingu prostřednictvím juniorských (rozvojové země) a rozhodcovských programů pro ženy.
  • ISA vzdělává surfové trenéry a rozhodčí a jako jediná organizace i trenéry stand up paddleboardingu s mezinárodní licencí.
  • ISA má e-learningovou platformu ISAsurf Source, kde umožňuje vzdělávání jakémukoliv zájemci. “Better world through surfing!