CFSAS

11.8.2019

KOMENTÁŘ k aktuálnímu pořadí Českého poháru v paddleboardingu 2019 před finálním závodem na Mistrovství ČR

Část 2. – MUŽI


Zleva: David Raab, Ondřej Petrák, Jaroslav Soukup

Již za týden nás čeká finální šestý závod letošní série Českého poháru v paddleboardingu 2019. Za sebou čeští jezdci mají již závody: v Nymburce Paddleboard Cup Nymburk, na Sečské přehradě Paddles Up, na Máchově jezeře SUP Fest Mácháč, na Brněnské přehradě KIBOKO Paddleboard Fest Brno a v Praze na Džbáně a na Vltavě na Snowboardel Paddle Fest Praha a Závod Zbraslav-Praha. Na těchto závodech mohl vítěz v jednotlivých disciplínách sebrat 1000 bodů (viz Ranking ČFSUP).   Vzhledem k tomu, že finálový závod Českého poháru, který je zároveň závodem Mistrovství České republiky, je ohodnocen dvojnásobným bodovým přídělem. A tak se v celkovém i dílčím pořadí čekají velké změny. O výsledném pořadí Šampiona a Šampionky tak rozhodne nejen dlouhodobá forma závodníků, ale i aktuální připravenost a naladění formy před rozhodujícím kláním letošní paddleboardové sezóny.

Slavnostní vyhlášení proběhne v neděli po posledním závodu v long distance. Vyhlašované kategorie budou:

  • Šampion a Šampionka (celkový počet bodů ze všech disciplín, započítává se 9 nejlepších výsledků)
  • Celkoví vítězové jednotlivých disciplín ve sprintu, technical race a long distance
  • Master 40+ (celkové pořadí ženy a muži)
  • Junioři a Juniorky 15-18 (celkové pořadí)

Aktuální pořadí českého poháru

MUŽI CELKOVĚ
Z nejlepší pozice do rozhodujícího klání vyrazí obhájce loňského titulu Ondřej Petrák spolu s Martinem Piškotem Novákem, určitou šanci v případě neúčasti těchto dvou borců, nebo pokud tyto dva favority postihne náhlá ztráta formy, zranění či nějaká osobní katastrofa , stále mají i David Raab a Jaroslav Soukup. Naprostou shodou náhod by se šampionem (čistě teoreticky) mohl stát ještě i Petr Cemper…

MUŽI SPRINT
Pokud Martin Novák dokáže navázat na své vítězství v Brně a zvítězí i na Vranově, stane se sprinterským šampionem, v opačném případě vše nasvědčuje, že pohár ve sprintu získá doposud na vodě neporažený sprinter Ondra Petrák, třetí místo si vyrovnanými výkony v průběhu sezóny nejspíše již zajistil David Raab, kterého by mohla odstavit jedině nějaká nečekaná indispozice.

MUŽI TECHNICAL RACE
Ondra Novák disponuje pohodlným náskokem zajišťujícím bezpečnou pozici na cestě za titulem, i případně až třetí místo mu dává jistotu dostatečného bodového zisku za každých okolností,  a o zbývající místa na stupních vítězů v této disciplíně se utká Jarda Soukup, Martin Novák a David Raab v těsném souboji do posledního dechu.

MUŽI LONG DISTANCE
V případě vítězství Martina Nováka připadne trofej v této kategorii zmíněnému Piškotovi, jinak i druhá příčka v cíli Ondrovi zajistí titul krále dlouhých tratí … V případě vítězství Jardy Soukupa následovaného Piškotem by se vytrvalostním králem stal Jarda, který určitě dny před závodem bude věnovat usilovné přípravě na rozhodující duel na moravské půdě.