CFSAS

12.8.2019

KOMENTÁŘ k aktuálnímu pořadí Českého poháru v paddleboardingu 2019 před finálním závodem na Mistrovství ČR

Část 1. – ŽENY

Již za týden nás čeká finální šestý závod letošní série Českého poháru v paddleboardingu 2019. Za sebou čeští jezdci mají již závody: v Nymburce Paddleboard Cup Nymburk, na Sečské přehradě Paddles Up, na Máchově jezeře SUP Fest Mácháč, na Brněnské přehradě KIBOKO Paddleboard Fest Brno a v Praze na Džbáně a na Vltavě na Snowboardel Paddle Fest Praha a Závod Zbraslav-Praha. Na těchto závodech mohl vítěz v jednotlivých disciplínách sebrat 1000 bodů (viz Ranking ČFSUP).   Vzhledem k tomu, že finálový závod Českého poháru, který je zároveň závodem Mistrovství České republiky, je ohodnocen dvojnásobným bodovým přídělem. A tak se v celkovém i dílčím pořadí čekají velké změny. O výsledném pořadí Šampiona a Šampionky tak rozhodne nejen dlouhodobá forma závodníků, ale i aktuální připravenost a naladění formy před rozhodujícím kláním letošní paddleboardové sezóny.

Slavnostní vyhlášení proběhne v neděli po posledním závodu v long distance. Vyhlašované kategorie budou:

  • Šampion a Šampionka (celkový počet bodů ze všech disciplín, započítává se 9 nejlepších výsledků)
  • Celkoví vítězové jednotlivých disciplín ve sprintu, technical race a long distance
  • Master 40+ (celkové pořadí ženy a muži)
  • Junioři a Juniorky 15-18 (celkové pořadí)

Aktuální pořadí českého poháru

ŽENY CELKOVĚ
Aktuálnímu pořadí žen v celkovém hodnocení Českého poháru v paddleboardingu vévodí Lucie Fialová, která se pokusí obhájit loňský titul v souboji s reprezentantkou Ivou Dundovou a vítězkou posledního závodu z Prahy Lenkou Tůmovou. Jejich aktuální forma a připravenost přinesou rozuzlení boje o letošní titul.

ŽENY SPRINT
Díky velkému náskoku v pořadí této disciplíny stačí Lucii Fialové umístění na třetí místě mistrovského závodu k zisku vítězné trofeje ve sprintu, kterou se jí bude snažit sebrat Iva Dundová, která však potřebuje nutně zvítězit, a i tak se může stát vítězkou disciplíny jen v případě umístění Lucie mimo stupně vítězů. Která z žen doplní tyto dvě na třetí příčce bude jasné až po dojetí posledního závodu, neb uchazeček o bronz je ještě celá řada.

ŽENY TECHNICAL RACE
Pouze neúčast v závodě spolu s vítězstvím Ivy Dundové může připravit Lucii Fialovou o již téměř jistý titul šampionky Technical Race. Na bronzovou příčku by se před Agátu Radvanskou mohla ještě prodrat vítězka posledního závodu na Džbáně Kristýna Babiánková.

ŽENY LONG DISTANCE
Vytrvalostní titul na dlouhých tratích si na Vranov přijede pojistit Lenka Tůmová, které by po triumfu na Vltavě mělo spolehlivě stačit umístění na stupních vítězů. Pokud se závodu zúčastní všechny soupeřky a Lenka zůstane na Vranově bez medaile, titul by mohl připadnout nejpravděpodobnější budoucí vítězce Českého poháru v celkovém pořadí Ivě Dundové.